Categorieën
Bouw

Bouwadvies nodig

Wil je een huis gaan bouwen of je woning laten verbouwen maar weet niet waar je moet beginnen? Door vanaf de start bouwadvies in te schakelen weet je zeker dat alles naar wens verloopt. Een bouwadvies bureau helpt je om het hele bouwtraject zorgeloos te doorlopen. De bouwadviseur behartigt jouw belangen op de werkplaats en denkt met je mee, vanaf het eerste idee tot aan de realisatie.

Zorgeloos (ver)bouwen

Er komt veel kijken bij het (ver)bouwen van een woning of kantoorpand. De kans is groot dat je hier weinig ervaring mee hebt. Daarnaast zijn er altijd veel mogelijkheden, waarvoor kennis, ervaring, precisie en samenwerking voor nodig is. Een bouwproject kan gepaard gaan met stress, frustratie en teleurstelling. Ook kunnen de kosten oplopen en de planning uitlopen wanneer er niet goed gecommuniceerd wordt. Voor jou is het niet altijd mogelijk om regelmatig langs te gaan op de bouwplaats of de planning in de gaten te houden. Gelukkig kun je misverstanden en uitloop voorkomen door bouwadvies in te schakelen. De bouwadviseur behartigt jouw belangen in het gehele bouwproces, door middel van advies maar ook door het maken van duidelijke afspraken en het controleren van de vaklui.

Wat doet de bouwadviseur?

De bouwadviseur neemt als het ware al het werk voor jou uit handen. Deze derde partij is het aanspreekpunt en zorgt voor een duidelijke communicatie met de aannemer. Ook zit de bouwadviseur bovenop de planning en het budget, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor onverwachte hoge kosten. Uiteraard let de adviseur er op dat het project voldoet aan een hoge kwaliteit en binnen de afgesproken tijd opgeleverd wordt. Je kunt een bouwadviseur in iedere fase van het traject aannemen, maar het is het verstandigst om dit direct te doen. De adviseur kan vanaf de start helpen bij de regelgeving, ruimtelijke ordening, het ontwerp, inschatting van de kosten, het bestek en meer.

Afspraken helder op papier

Op het moment dat je begint met (ver)bouwen is het essentieel dat alle zaken duidelijk op papier staan. Wie voert welke werkzaamheden uit en tegen welke prijs? In het bouwbestek worden alle technische specificaties en algemene bepalingen omschreven. De bouwadviseur zorgt ervoor dat alle afspraken volledig en duidelijk vastgelegd worden. Dit helpt bij het begeleiden van de bouw, waardoor er minder tijdsverlies is en dus lagere kosten. Ook de aannemer dient het contract te ondertekenen, waardoor deze verklaart om het werk uit te voeren in overeenstemming met de gesteld eisen en specificaties.

Bouwadvies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *